top of page

טיפים

זר פרחים.jpg
mnj.jpg
cbcbchb.jpg

כיצד נאריך את חיי זר הפרחים שלנו?

- מאוד לא מומלץ להכניס זר פרחים רענן לאגרטל משומש. שטיפה יסודית של האגרטל במים חמים וסבון כלים לפני כל שימוש תאריך את חיי הפרחים.

-רצוי להשתמש באגרטל עשוי מזכוכית ולא אלומיניום או ממתכת כלשהיא. אגרטל מזכוכית שקופה יאפשר לכם לבדוק את נקיון המים בקלות רבה יותר.

מים:כפית סוכר היא מקור מזון מצוין עבור זר הפרחים ושלוש טיפות של אקונומיקה ישמרו על המים צלולים וימנעו ממושבות של חיידקים להתפתח באגרטל.

-רצוי להסיר את כל העלים שממוקמים בתחתית הגבעול, מתחת לקו המים. אם תשאירו אותם הם יהפכו בתוך זמן לא רב למושבה לחיידקים. 

מיקום: חשיפת זר פרחים לשמש ישירה גורמת להתייבשות מהירה של גבעולים, עלים ופרחים, ולכן כדאי למקם את האגרטל במקום מואר בשמש עקיפה, הטובה ביותר. מאותה סיבה, לא כדאי גם להציב את האגרטל בקרבת מזגן המפזר חום או על גבי מכשיר חשמלי (על הטלויזיה למשל) או בחדר מחומם. 

איך לזהות צמחים חולים?

יש שלושה סוגים של גורמי מחלה מדבקים, פטריות, חיידקים ווירוסים. גורמים אלו מועברים מצמח לצמח בדרכים שונות, באמצעות  הרוח, המים ובעלי חיים וחרקים.

סימני המחלה מופיעים בצורות שונות על הצמחים, אך לעתים ייתכנו אותם סימנים למחלות שונות. אם יש חשש כי בגינה שלכם יש צמחים חולים, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע שיזהה את המחלה וימליץ על דרכי טיפול.

במחלות קרקע הפוגעות בשורשי הצמחים המחלה מתגלית כאשר הצמחים כבר בשלב ההתמוטטות. במקרה כזה חשוב להרחיק מיד את הצמח מהגינה  כדי שהמחלה לא תתפשט לצמחים אחרים.

לאחר שמזהים את המחלה ואת הגורם למחלה חשוב לבחור לא רק בטיפול היעיל ביותר, אלא גם הידידותי ביותר לסביבה. מומלץ לעבור בין העצים והצמחים אחת לתקופה, לעקוב אחרי המצב שלהם ולזהות כמה שיותר מוקדם את הצמחים והעצים החולים. לעתים בשלב הגילוי המוקדם מספיק לגזום את הענפים והעלים הפגועים ולהציל את כל הצמח.

חרקים ומזיקים שונים המצויים בגינה עלולים גם הם לפגוע בצמחים. חשוב להילחם נגד המזיקים, אך רצוי שלא באמצעות חומרי הדברה כימיים. הדברה כימית מפרה את האיזון הטבעי של המערכת הביולוגית בגינה משום שיחד עם הפגיעה ב"חרקים הרעים" היא פוגעת גם ב"חרקים הטובים".

bottom of page